Bus.be

SOLIDFLOORS biedt totale vloeroplossingen

van betonplaat tot perfect afgewerkt interieur

Bij SOLIDFLOORS zijn we overtuigd dat een vloer meer is dan enkel de basis waar we op rondlopen. Het is de fundering waarop comfort, esthetiek, en duurzaamheid samenkomen. Het gaat over expertise en maatwerk. Daarom begeleiden wij elk project met toewijding, van de vloerisolatie tot de afwerking, of het nu gaat om een strakke tegelvloer of een warm houten parket. Ontzorgen en ondersteunen is waar wij voor staan. Dit doen we met een team vol ervaring, passie, en kennis, dat zich volledig richt op de perfecte afwerking van elk project.

De diversiteit in onze aanpak

Wat maakt ons anders? Wij nemen de tijd om te luisteren, de juiste materialen te selecteren, en de klant bij elke stap te betrekken. Onlangs mochten wij dit bewijzen bij de realisatie van het nieuwe hoofdkwartier van bus.be, waar wij het volledige vloertraject hebben uitgevoerd. Hierbij werd de veelzijdigheid van ons aanbod meteen duidelijk.

Voor dit project voerden we niet enkel de vloerisolatie uit, maar stonden we ook in voor de volledige afwerking met hoogwaardige Italiaanse keramische tegels. We selecteerden samen met bouwheer en architect een prachtige keramische tegel van 800x800 mm, wat zorgde voor een modern en stijlvol interieur. Maar onze dienstverlening stopt niet bij de keuze van de vloer: ook de onderbouw is essentieel.

Duurzame vloerisolatie met Nivomix

Het vloeren van de burelen begon bij de basis: isolatie. We kozen voor Nivomix vloerisolatie, een milieuvriendelijke oplossing die perfect past bij de huidige trend van circulair bouwen. Dit systeem, gemaakt van 100% gerecycleerd EPS, heeft niet alleen een uitstekende isolatiewaarde, maar biedt ook praktische voordelen:

  • Milieuvriendelijk: Gerecycleerd materiaal, waardoor we bijdragen aan een duurzame toekomst.
  • Snelle beschikbaarheid: Dankzij het halfdroogsysteem konden we al binnen 48 uur beginnen met de volgende fase.
  • Drukvast en betrouwbaar: Na plaatsing van de chape blijft de ondergrond stabiel en duurzaam. Het is bovendien een ideale uitvulling over alle technieken heen.

Vloerverwarming en chape in één vloeiende beweging

Een goed geïsoleerde vloer verdient de juiste afwerking. Daarom werd bovenop de Nivomix-isolatie een compleet vloerverwarmingssysteem geïnstalleerd, waardoor het comfort van het gebouw aanzienlijk werd verhoogd. Voor de chape werkten we samen met onze vaste partner Nivolo, die, net als wij, een hoge standaard van kwaliteit en duurzaamheid hanteert.

De klant koos voor een tegel die de kracht van ceppo combineert met een lichtrijke kleurnuance

Tegels en parket: een samenspel van esthetiek en kwaliteit

Nadat de isolatie, vloerverwarming, en chape waren aangebracht, stond de finale vloerkeuze voorop. De klant koos voor een tegel die de kracht van ceppo combineert met een lichtrijke kleurnuance. Deze vergroot niet alleen de ruimte visueel, hij is ook praktisch en duurzaam is. In een later stadium zullen we ook de trappen uitbekleden met dezelfde tegels, evenals het plaatsen van een parketvloer voor een warme uitstraling in de ruimtes waar het om gezelligheid draait.

 

SOLIDFLOORS: Kwaliteit en service onder één dak

Bij SOLIDFLOORS zijn we trots op onze rol als one-stop-shop. Of het nu gaat om advies, materiaalkeuze, of de volledige plaatsing, wij bieden een totaaloplossing. Dankzij onze persoonlijke aanpak en samenwerking met betrouwbare partners, zoals Algemene Vloerwerken Vinckier Steven, Nivomix en Nivolo, zorgen we ervoor dat elk project tot in de puntjes verzorgd is. En dat alles met oog voor esthetiek, kwaliteit, en duurzaamheid. Bus.be is hiermee een voorbeeldproject in nauwe samenwerking met AAVO Architects.

Geen standaard oplossingen, maar maatwerk afgestemd op ieders behoeften. Of je nu vakman bent of particulier, bij SOLIDFLOORS staat de klant altijd centraal.

ontdek onze kracht

Bij ons gaat het om meer dan vloeren. Het gaat om een totale beleving, met oog voor kwaliteit, esthetiek, en duurzaamheid. Wij nodigen je uit om samen met ons jouw vloerproject naar een hoger niveau te tillen.